Premiär för Small Joy – nutida konsthantverk och växtglädje

Formgivaren – och URBANEROs grundare – Olof Nauclér har tagit fram en ny serie krukor som görs för hand i norra Roslagen.

Small Joy är en kruka svarvad ur svensk furu. Den leker med hur rektanglar och sfärer samverkar, hur de fångar ljuset och hur de stärker varandra. Small Joy finns i sex färger som bygger en familj, även om de är helt olika varandra. Att den är gjord helt i trä gör varje kruka och fat unika och att de är underbara att hålla i. Det gör också att de inte går sönder om de skulle falla omkull eller ramla ner på golvet.

Small Joy skänker också oväntad glädje. Kruka och fat kan kombineras med olika färger utifrån var och ens tycke och smak, så att helheten blir vacker, lekfull och precis som man själv vill ha den. Faten passar också in i varandra, vilket gör krukan högre och färgrikedomen ännu större.

Small Joy finns i sex färger och har åtta lager högblankt lack, för att skapa en slagtålig, extremt reflekterande yta som ger färgerna liv och i sina kurvor speglar det hem den står i.

  • Jag vill skapa produkter som både erbjuder en tydlig nytta och har en gedigen bas i att ha så lite negativ miljöpåverkan i tillverkning och användning, men som också roar, underhåller och bidrar med visuell njutning, säger Olof Nauclér. Small Joy är exempel på det.

Small Joy kommer att kosta 2 850 kr och kruka och fat kan köpas individuellt, så att man får den färgkombination man tycker om.

Frågor kan skickas till olof@olofnaucler.se

Rulla till toppen